Yeni Ford Fiesta'ya Euro NCAP'ten 5 Yıldız

06/10/2017

 

Ford Motor Company tarafından 1976'dan beri üretimini sürdüren Ford Fiesta, B segmentli ve önden çekişli bir araba modelidir. Fiesta'nın son nesli dünya çapında da bir o kadar satışını sürdürmektedir.

 
Yeni Ford Fiesta'ya Euro NCAP'ten 5 Yıldız

Bir Amerikan markası olan Ford Fiesta, güvenlik nedeni ile bir test kuruluşu olmasına rağmen, gelişimini sürdürmesi ve bu alanda ilerlemesi açısından bunların gerektiğini belirtti. Bu sene 20. yılını kutlayan Euro NCAP'ın Ford Fiesta'ya hem yeni jenerasyon olması hem de ona 5 yıldız vermesi ile yapılan testlerin ne kadar iyi ve nasıl bir şekilde geliştiğini gösterdi. 20 sene önce kurulan Euro NCAP bir dizi testle başlayıp program sergilemesi, bu programın konuklarından ilk birisi ise üçüncü nesil olarak gelen Ford Fiesta'nın olması idi.

Kuruluşun bu programı uygulaması ile birlikte otomotiv gibi büyük bir endüstride güvenlik standartları ciddi anlamda gelişim göstermiştir. Research'te olan ve araştırmadan sorumlu kişi Matthew Avery şöyle söylemiştir: "1997 model olan Ford Fiesta'yı aradan 20 yıl geçtikten sonra yeni versiyonu ile karşılaştırmak gerekirse bu, otomobil sektöründe atılan güvenli adımı bilmek için uzmanlığa gerek yok." sözleriyle açıklamıştır ve devamında ise; "2018 yılında ise Ford Fiesta, çok daha ileri bir seviye ile hem yolcular hem de sürücü için güvenlik sunuyor." sözleriyle ortaya atılan gelişimi açıklamıştır.

Ekibi ile birlikte bir standart sunan Euro NCAP, 5 yıldız vermesine rağmen Fiesta'ya, bazı konularda Ford yetkililerine bir uyarı sergilemeyi de ihmal etmiyor. Bazı rakiplerde olan otonom acil durum freni yani (AEB)'nin standart olarak sunmaması göze çarpıyor. Ford'un tam not almasına rağmen bu durumun göze çarpması ileride nasıl olur merak konusu.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.