Togg Hakkında Merak Edilen Sorular

06/01/2020
togg yerli otomobil

 

Yerli Otomobil Togg Hakkında Merak Edilen Sorular

Türkiye'nin ilk yerli otomobilini üretmiş olması, ülke adına sevindirici bir gelişme olarak kabul görüyor. Togg adı verilen bu otomobil, birçok avantaja ve üstün niteliğe sahip. Vatandaşlar Togg hakkında oldukça heyecanlılar. Ve hemen herkes bu araca sahip olabilmek istiyor. Aynı zamanda Togg birçok soruyu da beraberinde getirdi. İşte yerli otomobil hakkında en çok sorulan sorular ve cevapları.

 

Togg Ne Zaman Satışa Sunulacak Ve Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan ilk yerli otomobilin ne zaman satışa sunulacağı merak ediliyor. Yetkililer bu konuda bazı açıklamalar yapmış durumdalar. Bu açıklamalara göre ilk yerli otomobil fabrikası 2021 yılı içerisinde kurulacak. Üretime ise, hemen başlanması planlanıyor. Planların sorunsuz ilerlemesi halinde, ilk Togg satışları 2022'de başlayacak.

Aracın fiyatının ne kadar olacağı da merak edilenler arasında yer alıyor. Yetkililer bu konuda bir açıklama yapmak için henüz erken olduğu kanaatindeler. Ancak otomobil yerli üretim olacağından, diğer araç fiyatlarından daha ucuza mal olacağı düşünülüyor.

 

Togg Elektrik Enerjisiyle Mi Çalışıyor?

İlk yerli üretim araba olan Togg bir elektrikli araba olarak üretildi. Bu araç, diğer araçlarda olduğu gibi benzin tüketerek çalışmayacak. Bir bataryaya sahip olan araç, şarj edilerek kullanılacak. Aracın şarjı, benzin istasyonlarında doldurulacak. Ve hatta evlerde, ofislerde dahi kolaylıkla şarj edilebilecek. Aracın pili 30 dakika içerisinde tamamen dolabiliyor. Bu durum, birçok yönden avantaj sağlayacak.

Araç oldukça sistemli bir batarya ile üretiliyor. Ve bataryası hayli dayanıklı özelliklere sahiptir. Araç üretilirken 8 yıl garantili bir pil ömrü verilecek. Teknolojinin sürekli ilerlemesi, pilin daha uzun süre kullanılmasına olanak sunuyor. Bu sayede aracın pili kolayca doldurulup, defalarca kullanıma hazır olacak.

 

Yakıt Masrafları Azalacak Mı?

Son dönemlerde benzin fiyatların hayli artması, araç sahipleri için olumsuz bir durum olarak görülüyordu. Yerli otomobilin elektrik enerjisiyle çalışacak olması oldukça heyecanla karşılandı. Çünkü bu otomobil, tam dolu bir pil ile 500 kilometre yol alabilir.

Aracın bataryasının tam doldurulması, yaklaşık olarak 60 TL bir maliyeti içeriyor. Bu durum benzinli araçlarla karşılaştırıldığında, bir hayli tasarruflu olduğu söylenebilir.

 

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.