Nhtsa Dokümanı Daha Ucuz Honda Civic Type R'ı Doğruluyor

01/11/2017

 

Civic Type R, opsiyonel donanımları sayesinde oldukça komik fiyatlara ulaştı. Bu nedenle Amerika Birleşik Devletleri fiyatı da 34.775 $ (şu anki kur fiyatına göre 126.678 TL)' dir. Sunulduğu bu rakam için Honda da, son derece yüksek olduğunu düşünmekle birlikte, üretilen bu modele alternatif olacak bir versiyonda ve daha uygun diyatla bir model üreteceği kulaktan kulağa dolaşan bilgiler arasında yerini almaya başladı. Yayılan bilgi söylenti niteliğinde gibi gözükse de, NHTSA dökümanında yer alan bilgilere göre söylentiler gerçek.

Honda Civic Type R Türkiye' de görücüye çıktı

Türkiye pazarında yerini alan Honda Civic Type R pist rekoruna sahip

The Truth About Cars, Civic Type R' nin giriş paketi belgesine ulaştı. Bu belgeye göre; FK8G7 koduna sahip Touring paketi gibi 310 bg' lik (228 kW) K20C1 kodu verilen 2.0 turbo benzinli VTEC motoru Civic Type R' d kullanılacak. Türkiye ve Avrupa' da satılan versiyonunun, 320 PS güce sahip olduğunu da not olarak düşmekte fayda var.

Elde edilen dökümana göre 2018' in başlangıcıyla, Type R ve daha fazla donanıma sahip olan Type R Touring olarak iki farklı versiyonuyla satışa sunulacak. Nisan ayında dilden dile yayılan bilgilere göre de, böyle bir revizyon yapılacağının göstergesiydi.

Honda'nın şu an için, Type R versiyonunda 7 inç dokunmatik ekran boyutu ve dijital panelle, Android Auto ve Apple CarPlay vb. özelliklere sahip donanımları var. Giriş versiyonu hakkındaki iddialara göre de, bu özelliklerin birçoğu 31.775 $ daha düşük rakamla sunulacak.

Beşinci nesil Civic Type R, Nürburgring ve İstanbul Park için "en hızlı önden çekişli üretim modeli" olma ünvanına sahiptir. Şu an içinse Type R sahibi olmak isteyenler 34.775 $ Amerika' da, 260.000 TL' yi de Türkiye' de ödemeyi göze almak zorunda. 310/320 bg. olan 2.0 Turbo VTEC motor ve 6 ileri manuel şanzıman özelliğiyle, güç ön tekerleklere aktarılır durumda.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.