Lamborghini Urus Tanıtıldı

03/04/2018

 

Lamborghini Urus Tanıtıldı.

Yeni Lamborghini

İtalyan spor araba modeli Lamborghini' nin beklenen modeli Urus özellikleri meraklılarına aktarıldı. 2015 yılından beri ilgi ve heyecan ile beklenen Urus modeli en ince detaylar düşünülerek üretilmiş bulunmaktadır.

Bu alanda Lamborghini ilk SUV modeli olanUrus; uzunluğu, genişliği ve yüksekliği ile kendi kategorisindeki modellerden farkını ortaya koymaktadır. Geniş bagajı sayesinde ekstra bir özellik olarak bunu da ortaya koymaktadır. Diğer büyük araba markaları bu özellikleri Lamborghini den görerek bundan sonraki üretecekleri araba modellerine de koyacaklarını belirtmektedir. Aracın genel yapısı yerden yüksek olmasına rağmen sedan araçlarda kullanılan bir şekle sahip olması onu Crossever olarak göstermektedir.

Genel Özellikler

Motor ve şanzıman yönünden oldukça güçlü bir yapıya sahip olmaktadır. Çift turbo benzin motorlu silindire sahip 4×4 çekiş sistemi bulunan 8 ileri vitesiyle sağlam yapısı ön plana çıkmaktadır. Bilinen 4×4 çekiş sistemlerin aksine güç ve tork bakımından daha dayanıklı olmaktadır. Normal bir sürüşte değişmez olarak ön tekerlere yüzde 40 arka tekerlere yüzde 60 tork gücü uygulanmaktadır.

Ayrıca arka tekerlerin direksiyon tarafından kontrolünün sağlanması neticesinde eşsiz bir yol tutuş imkanı sağlamaktadır. 2 tondan fazla ağırlığı sahip olmasına rağmen 0-100km/s hızlanması 3.6 saniyede, 0-200km/s ise 12.8 saniyede gerçekleşmektedir. Hız olarak en fazla 305 km/s hıza ulaşmaktadır. Bu değerlere bakıldığında Urus dünyanın en hızlı SUV/Crossover kategorisindeki araç olma özelliğine sahip olmaktadır.

Henüz bu konuda pistte deneme sürüşleri gerçekleştirilmiş olmasa özellikleri bunu göstermektedir. Fakat ağırlığı sebebiyle bu alandaki rekor Alfa Romeo Stelvio QV marka arabanın elinde olduğu görülmektedir. Birkaç ay içinde satışa çıkarılmak için beklenen aracın piyasa fiyatı 170.000 Euro civarında olması beklenmektedir. Aynı özelliklere sahip Porsche Cayenne marka otomobilden yüzde 20 daha pahalı olması beklenmektedir.

 

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.