İyi Bir Sürüş İçin Tavsiyeler

28/08/2018

 

İyi Bir Sürüş İçin Tavsiyeler

İyi bir sürüş için verilecek olan ilk tavsiye kesinlikle içkili bir şekilde araba kullanmamak olacaktır. İçki insan reflekslerini zayıflattığı için direksiyondaki refleksleriniz yavaşlayacak ve tepkilerini ağırlaşacaktır.

 
Emniyet Kemeri Ve Farların Önemi

Emniyet kemeri kaza anlarında hayati derecede öneme sahiptir. Emniyet kemerinin çıkarılmasının ardından araç park edilene kadar da kaza gerçekleşme olasılığı oldukça yüksektir. Bazı otomobiller ile saatte 8 kilometre hızla geri giderek direğe çarpma testlerinde araçların büyük oranda zarar gördükleri sonucuna varılmıştır. Çoğu kimsenin dikkate almadığı hızlarda gerçekleşen kazalar ciddi yaralanmalara hatta ölümlere dahi sebebiyet verebilmektedir.

İyi bir sürüş için verilecek tavsiyelerin arasında araç farlarının gece ve gündüz açık olması gerektiği gösterilebilir. Bu duruma her ne kadar halk arasında değişik yorumlar yapılıyor olsa da tehlike anlarında far yanan araçlara diğer araçlara oranla sürücüler tarafından çok daha çabuk fark ediliyor ve büyük oranda kaza yaşanması engellenmiş oluyor.

 

Oturma Pozisyonu Ve Giyilen Ayakkabının Önemi

Pek çok kişi dikkat etmese de oturma pozisyonu yaşanan kazalarda oldukça belirleyici bir role sahiptir. Araç kullanmak oldukça ciddi olarak yapılması gereken bir iştir. Bu sebeple yatar pozisyonda araç kullanmak son derece risklidir. 45 derecelik bir açı ile geriye doğru yatırılmış koltuklar sürücülerin konsantrasyonlarının bozulmasına sebep olacak ve muhtemel bir kaza kaçınılmaz hale gelecektir. Buna ek olarak sürüş esnasında araçların direksiyonları kesinlikle iki el ile tutulmalıdır.

Sürücülerin araç kullanırken belki de en çok göz ardı ettikleri şey ayakkabı seçimidir. Her ne kadar kazalara sebep olma riskleri düşük olsa da, bu durum göz ardı edilmelerini gerektirmemektedir. İki pedal birden aynı anda basılmasına sebep olabilecek genişlikte bir ayakkabı seçimi tamamen yanlış olacaktır. Bundan farklı olacak çok ince burunlu ya da kalın tabanlı ayakkabılar ile uzun topuklu ayakkabılarda çok yüksek derecede kaza yapılmasına elveren durumlardır.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.