Hyundai’ın Pick Up’ı Altı Silindirli Motorla Gelebilir

08/11/2017

 

Amarok V6 ve Range Raptor' un yaklaşmasıyla şirket tarafından yakın takibe alındı.

Hyundai, potansiyel versiyonlarıyla ilgili konuşmaya hevesli olduğu ve henüz ismi dahi belirlenmeyen pick up' modelinin prototiplerini gün yüzüne çıkarmış değil. Avusturalya' daki Hyundai ürün planlama departmanında üst düzey yönetici olan Andrew Tuitahi, araçla ilgili altı silindire sahip olabileceğinin sinyalini verdi. Merak edilen modelle ilgili daha lüks bir versiyonun olup olmayacağı ya da daha dayanıklı yapıya sahip bir motoru olan bir modelin yapılıp yapılmayacağı sorusu yöneltildiğinde ise, Andrew Tuitahi; "Her ikisi için de analiz ve incelemelerimiz devam ediyor ." ifadesini kullandı.

"Seoul' e kilit nokta kriterleri olarak yapılan geri bildirimlerde, ana konulardan bir tanesi kabin donanımları, diğeri ise motor performansı. Kesinlikle düşüncelerimiz arasında bulunuyor."

Başka bir detay olarak da, V6 Amarok' un Volkswagen tarafından yakından takip edilerek neler yapıldığına dikkat edildiğini, Ford' un da Ranger Raptor için nelere dikkat ettiğinin şirket tarafından sıkı takiplerinin yapıldığının altını çizdi. Fakat Hyundai, performans pick up' ı olarak üretilen bir model için müşterilerinin gözden çıkartmak isteyeceği maksimum para miktarını da iyi bir şekilde analiz etmesi gerekiyor.

Merak edilen konular arasında yer alan bir diğer soru ise; aracın benzinli mi dizel mi olacağıdır. Eğer ki benzinli bir model olacaksa 3.3 litrelik çift turbolu V6 motoruna sahip olabilme ihtimali vardır. Ancak bunun yerine güçlü bir dizel motor da sunulabilir. Anlaşıldığı üzere, detayları merak edenlerin biraz daha heyecanlarını koruyarak beklemeleri gerekecek.

Ayrıca unutulmaması gereken bir başka nokta; Hyundai yeni pick up' ıyla ilgili düşüncelerini Santa Cruz konseptiyle ön izleme olarak yansıtmıştı. Üretim versiyonunun hayata geçirileceği zamanla ilgili net bilgi yok. Ancak içinde bulunulan 10 yılın tamamlanmasına yakın bir zaman diliminde kendini göstermesi beklentiler arasında.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.