Direksiyon Titremesi Arızası Nedir? Neden Olur ?

26/06/2019


Direksiyon Titremesi Neden Olur ?

Direksiyon titremesi her araç içerisinde farklı durumlardan oluşabilmektedir. Kişiler araç içerisinde direksiyon titremesi durumunun ana sebebini bularak gerekli düzenlemeleri gerçekleştirebilmektedir. Direksiyon titremesi durumları genellikle belirli bir hız aralığı içerisinde meydana gelirken bazı durumlarda ise sürekli olarak titreme gerçekleşebilmektedir.

 

Aracın Hızına Göre Direksiyon Titremesi

Araçların türlerine, büyüklüklerine göre belirli hız limitlerinin aşılması ile direksiyonda titreme oluşabilmektedir. Titremenin şiddeti ise aracın hızına ya da araç özelliklerine bağlı olarak artabilmekte ya da azalabilmektedir. Aracın belirli hız aralıkları içerisinde titremesinin iki sebebi bulunmaktadır. Balans bozuklukları ve lastik taban bozuklukları aracın hızı doğrultusunda titreme meydana getiren nedenler olmaktadır.

Balans bozuklukları içerisinde yanlış ayarlamalar ya da balansın tamamen bozuk olması durumu direksiyonun titremesine neden olmaktadır. Balans ayarlarının kontrol edilmesi ve bozuk ise yenilenmesi ile sorun çözümlenmektedir. Lastik taban bozukluğunda ise lastiklerde oluşan şekil bozuklukları ile direksiyon titremesi oluşmaktadır.

 

Direksiyonun Sürekli Titremesi Sorunu

Aracın hızına bağlı olmadan sürekli olarak aracın direksiyonunda belirli düzeyde titreme oluşuyorsa motor ya da şanzıman kulağı kopması durumu oluşmuş olabilmektedir. Ayrıca ön takım arıza durumları ve jantlardaki yamukluk da aracın direksiyonunun titremesine neden olabilmektedir.

Belirtilen sorunlar içerisinde ön takım arızaları içerisinde sorunlu materyaller tespit edilerek değişimi sağlanmalıdır. Jant yamukluğu durumu aracın zor alanlarda kullanılması ile oluşmaktadır. Jantların değiştirilmesi ile sorun çözülmektedir. Jant yamukluğu durumunda çok küçük eğrilikler bile aracın direksiyonunun titremesine sebebiyet verebilmektedir.

Belirtilen direksiyon titreme sebepleri aynı zamanda araç için tehlikeli durumlar doğurabilmektedir. Araç kullanımı içerisinde belirtilen düzeylerde direksiyon titremeleri sonucu sorunlar en kısa sürede belirlenmeli ve düzenlenmelidir. Aracın belirtilen sorunlar ile beraber kullanılıyor olması halinde aracın farklı bölgelerinde de sorunlar oluşabilmektedir. Araç ve can sağlığı açısından direksiyon titremesi gibi durumlar göz önünde bulundurulmalıdır.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.