Direksiyon Kutusu Arızası Belirtileri Nelerdir?

24/07/2019



Direksiyon Kutusu Arızası Belirtileri Nelerdir?

Araçların en önemli parçalarından biri olan direksiyon 3 ana parçadan oluşmaktadır. Temel çalışma prensibi direksiyon kutusuna verilen talimatın miller ile rotlara ulaşmasıdır. Direksiyon aksamı 3 ana parçaya bağlıdır. Direksiyon kutusu, hareketi rotlara aktaran direksiyon mili ve hareketi sağlayan rot mili. Direksiyon kutusu bu aksamlar içinde en çok arıza ile karşılaşılan bölümdür. Direksiyon kutusunda ortaya çıkan sorunlar bazı belirtilerin devam etmesi ile anlamak mümkündür.

 

Direksiyonda Oluşan Boşluk

Her araba direksiyonunda ortalama 2 cmlik bir boşluk kabul edilir, her araç için geçerli olan bir durumdur. Araç hareket halinde değilken yaşanan direksiyon boşlukları olağandır. Bu durumların dışında yaşanan boşluklar ve süreklilik gösteriyorsa direksiyon kutusunda bir arası var demektedir. Mafsalın çok kullanıma bağlı olarak aşınması, direksiyon kutusunun eskimesi ve aşınması ya da rotları aşınması bu sorunun ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

 

Direksiyon Çevirirken Gelen Sesler

Direksiyon kutusu içinde bazı dişliler mevcuttur. Bu dişlilerin aşınması, direksiyon kullanımında aşınmaların meydana gelmesine sağlamaktadır. Ses böyle bir sorunda ötürü ise söz konusu kutunun açılıp içindeki dişlilerin tek incelenmesi gerekirse değiştirilmesi gerekiyor. Direksiyon kullanımı sırasında ortaya çıkan sesler süreklilik göstermiyor zaman zaman ortaya çıkıyorsa sorun başka bölümden genelde ön takımdan ortaya çıkmaktadır.

 

Direksiyonun Zaman İçinde Sertleşmesi

Bu gibi bir sorun farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Direksiyon yağının normal seviyenin altına inmesi, lastiklerin eskimesi vb. nedenlerden dolayı olabilir.

 

Direksiyon Toparlanmama Sorunu

Araçların ön takımında ki sorunlardan dolayı buna benzer sorunlar görülebilir. Araçlarda yapılan değişiklik sonrası bu gibi sorunlarda görülmektedir. Aracın ön bölümün basık hale getirilmesi bu sorunun sık sık yaşanmasına neden olmaktadır. Geniş çaplı araç lastiklerinin kullanılması da direksiyon toparlanmama sorununu ortaya çıkaran nedenler arasında yer almaktadır.

 

 

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.