Direksiyon Boşluğu Neden Oluşur ve Nasıl Tamir Edilir?

16/05/2019

 

Direksiyon Boşluğu Neden Oluşur Nasıl Tamir Edilir?

Direksiyon boşluğu kullanıma da bağlıdır. Başka bir sistemle ise kasisler veya kesintisiz toprak yollarda kullanılan vasıtalarda oluşma tehlikeyi daha fazla olacaktır. Kronik olarak boşluğun nedenlerinden bir değişiği de direksiyonu sonuna kadar kırmaktır. Sağa veya sola doğru direksiyonu sonuna kadar çevirdiklerinizde ise tık ses geliyorsa direksiyon boşluğu vardır.

İşte o reelinde direksiyon paketi içerisindeki milin sonuna geldiğinizin ifadesidir. Milin sonuna gelmek ise mil üzerinde dönen dişlinin birden diş sonuna çarpmasıdır. Bu da dişe hasar verecektir ki diş te ileride mile hasar verir. Sürüş sırasında muhtemel olduğunca bu stil vaziyetlerden sakınılmalıdır.

 

Direksiyon boşluğu neden olur?

Direksiyonun boşluğu genelde rot mili daha evvel değişmiş taşıtların, rot muhafazasının kelepçelenmemiş olması ile direksiyon kolisi yağışlı havalarda su alır ve kutu içerisinde olan milin ve dişli sistemlerinin yağ yerlerinin su almasıyla pas ve dolayısı ile eskimeler alana kazanç. Boşluğun nedeni %90 mil eskimesi veya dişli yıpranmasındandır. 'una ise rot millerinizdeki gevşeklik neden olur. Direksiyon boşluğu kullanıma da bağlı olmaktadır.


Direksiyon boşluğu muayeneden geçebilir mi?

Direksiyon boşluğu gerçekten az ise, yalnızca uzun yolda sürat yaparken rahatsız ediyorsa tetkikten geçebilir. Fakat gerçekten fazla ise, dururken dahi sağ sol çok rahat anlaşılıyor ise tetkikten geçemez. Tetkikten de öte risklidir ve daha önceki zamanda bakım ve tamirinin yapılması gerekir.

 

Direksiyon boşluğu tamiri?

Şayet boşluk ufak iken yaptırılmaz ise, zaman ile oluştuğu gibi yeniden zaman ile çoğalacaktır. Ve çoğaldıkça hem parasal olarak sizi daha pahalı bir çözüme götürür hem de direksiyon paketinin tamiri değil başkalaşımı ile sonuçlanabilir. Bu da gerçekten pahalı bir çözümdür. Bundan dolayı tamir ettireceğiniz zaman hem tamircinizi hem de fiyatları araştırarak yaptırmanızda fayda vardır.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.