Araç Yazılımı Nedir? Artı ve Eksileri Nedir?

02/09/2019
chip tuning

 

Araç Yazılımı Nedir? Artı ve Eksileri Nedir ?

Araçlarını modifiye etmek isteyen araç sahiplerinin en çok başvurduğu uygulamalardan birisi de yazılımdır. Otomobil sever ve modifiye tutkunları arasında bu uygulamanın genel adı Chip Tuning diye ifade edilmektedir. Araç yazılımını araç beyninin içindeki fabrikasyon/orijinal yazılımının bir başka deyişle stok halindeki yazılımın yedeği alınarak, performans odaklı farklı bir yazılım ile değiştirilip beyin ünitesine yüklenmesi olarak tanımlayabiliriz. Yazılım uygulanan araçların motor gücü yükseldiği için performansı da doğru oranda artmaktadır ve bu artış sürücüler üzerinde çok keyifli ve sportif bir sürüş hissiyatı oluşturmaktadır.

Araçlara yazılım uygulanırken mutlaka güvenilir bir uygulama merkezi tercih etmelisiniz. Araç yazılımları dikkat isteyen ve tecrübe gerektiren hassasiyeti yüksek bir uygulamadır. Bundan dolayı referans sahibi bir firma tarafından araç yazılımı yaptırmanız gerekmektedir.

 

Araç Yazılımının Artıları Nelerdir?

- Araç, sürücüsünün isteğine göre kişiselleşir ve buna göre şekillenir.

- Uygulanan yazılım sonrası araçlar daha seri ve hızlı bir hale gelir.


- Yazılım ile birlikte beygir güçleri; uygulanacak aracın motor tipine göre istenilen seviyeye çıkarılabilir.


- Aracın tork gücü de uygulanan yazılım ile arttığından, çekişi de daha iyi hale gelir.


- Doğru ve düzgün bir şekilde uygulanan yazılım sayesinde otomobillerin daha az yakıt tüketmesi de sağlanabilmektedir. (doğrudan sürücünün kullanımına bağlıdır)

 

Araç Yazılımının Eksileri Nelerdir?

- Araç yazılımı uygulamak profesyonellik gerektirir. Eğer referansı olmayan bir firma tarafından araç yazılımı uygulanırsa bu durum aracın beynine ve elektronik sistemini olumsuz yönde etkileyecektir.


- Her araca aynı yazılım uygulanamaz. Farklı marka için yazılmış bir araç yazılımının sizin aracınıza da kesin şekilde aynı etkiyi vermesini beklememelisiniz.


- Yanlış ve bilinçsiz uygulanan araç yazılımları; aracın motor gücünü arttırmak bir yana, aracın standart/stok halindeki motor performansını da düşürebilir ve sorunlara yol açabilir.

 

Firmamız tarafından uygulanan Nero Performance yazılımları garantili bir şekilde yaptırabilirsiniz.

WhatsApp destek hattımızdan Aracınızın yazılım işlemi için iletişime geçebilir ve bilgi alabilirsiniz.

 

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.